Slide 1

Persberichten

Hoe vol u ook bent van het feit dat u wereldkundig wilt maken, maak van uw persbericht geen boekwerk. Afhankelijk van de media waarin u het persbericht wilt plaatsen (vakblad, dagblad, internet) varieert de lengte van circa 250 woorden tot maximaal een pagina.

Uw lezer houdt van duidelijke taal

Lange zinnen? Veel vaktaal? Jammer. Uw persbericht wordt niet gelezen. De lezer haakt af op ‘taaie koek’. Korte zinnen, voldoende alinea’s en duidelijke taal: dat is waaruit uw persbericht is opgebouwd. In de koptekst: de boodschap van uw bericht. De journalist of de redacteur moet geïnteresseerd worden., daarom moet uw bericht een goede inhoudelijke toelichting bevatten.

Met citaten geen saai persbericht

Laat een klant, een deskundige, een directeur of manager aan het woord. Zo zorgt u ervoor dat uw persbericht geen saaie opsomming van feiten wordt. Het leest direct een stuk prettiger. Misschien wil de redacteur meer informatie. Geef aan bij wie die informatie gehaald kan worden en vermeld uw contactgegevens.

Persbericht maken? Woordvaardig helpt u graag .

Tip!
Plaats uw persbericht ook als nieuwsbericht op uw eigen website. U genereert meer bezoekers en u laat zien dat uw site actueel is.

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl