Slide 1

Een ervaren tekstschrijver, interviewer en redacteur

LET OP: Woordvaardig heeft geen vacatures. De advertentie op de Nationale Vacaturebank is niet door mij geplaatst!

Ik heb ontdekt dat tekstschrijven een vak is waarin je elke dag weer wat kan leren. Taal ontwikkelt zich dagelijks, de invloed van social media is groot. Als tekstschrijver moet je hierin mee. Niet alleen om SEO-teksten te maken maar ook om geloofwaardig te zijn en te blijven naar je lezers.

Mijn naam is Peter Beijer, werkzaam als zelfstandig tekstschrijver.
Al heel vroeg ontdekte ik dat schrijven iets voor mij was, hoewel ik daar nooit zo bij stil stond. Op de basisschool verbaasde ik mij wanneer klasgenoten baalden wanneer wij een opstel moesten schrijven. Ik begreep dat nooit. Het is toch leuk om leven te scheppen in een vel wit papier?

Voor mij is schrijven een liefhebberij, een uitdaging. Ik begon ooit, traditioneel, met de schoolkrant en het clubblad van de voetbalvereniging. Dat groeide uit tot tekstopdrachten voor het MKB, organisaties en instellingen.

In 2013 ben ik zelfstandig geworden en heb ik ‘Woordvaardig’ opgericht. Vijf jaar later heb ik mijn baan in de financiële dienstverlening opgezegd en sindsdien ben ik fulltime met tekst bezig.

Mijn opdrachtgevers zijn divers. Lokale kranten van uitgeverij BDU schakelen mij in voor nieuwsverhalen, interviews en advertorials. Voor projectontwikkelaars en makelaars maak ik teksten voor verkoopbrochures. Ik doe redactiewerk voor publicaties en correctiewerk voor jaarverslagen. Internetburo Reto uit Soest is een belangrijke compagnon voor mij. Samen met de professionals van dit moderne bedrijf adviseer ik ondernemers over website, communicatie en webteksten.

Met collega-schrijver Lex Bergers en vormgeefster Erica Heykoop maakte ik de boeken over ‘Het Soester Natuurbad’, ‘Het Soester Uitgaansleven’ en 'Soester Iconische Bedrijven'. Boeken met nostalgische waarden en een sterk lokaal karakter. Nieuwe titels zijn via onze Uitgeverij Peles in ontwikkeling.

Lijn in het spel brengen zorgt voor duidelijkheid.
Verwarring verdwijnt!
Heldere taal in duidelijke teksten zorgt voor herkenbaarheid.
Jouw verhaal verdient een duidelijke lijn.
Geen verwarring, maar helderheid. 

Citronella
De zon staat hoog aan de hemel en brandt ergerlijk op mijn huid, veroorzaakt rode vlekken op schouders en armen, de hitte is ondraaglijk, dertig graden in de schaduw vertelden ze op de radio, ik ervaar de temperatuur als veertig, minimaal. Gedachten vervagen, vervliegen, concentratie verslapt als ik op het terras zit en bier en bronwater als dorstlesser in grote hoeveelheden mijn keelgat, mijn slokdarm passeren, in mijn maag klotsen en een weeïg gevoel van misselijkheid veroorzaken.

De ober zet een geurig bakje citronella op tafel en verontschuldigt zich voor de wellicht te scherpe geur, een geur die de aanwezigheid van irritante muggen transformeert tot een geruisloze toestand waarbij alleen spelende kinderen en het zacht briesen van de wind hoorbaar en aanwezig zijn.

Het is niet het verdrijven van de muggen dat mij grote vreugde brengt, de geur van de citronella brengt mij terug naar een tijd waarin zorgeloosheid een vanzelfsprekendheid was. Citronella is voor mij het goedje dat het verblijf op het toilet moet veraangenamen. De enige zorg die ik bij het ruiken van de scherpe en chemische geur heb is of er wel voldoende toiletpapier is en of er niet binnen vijf minuten een opdringerige zus aan de deur staat te rammelen of ik op wil schieten, verder alleen maar rust en stilte. De citronella zorgt voor ervoor dat ik de misselijkheid en mijn verbrande schouders niet meer voel, de ober komt langs en ik bestel opnieuw een groot glas Warsteiner.

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl