Slide 1

Social Club wil medicinaal cannabisgebruik mogelijk maken

Vrijdag 18 oktober 2019

SOEST Laurie Massias heeft in november, samen met haar broer Clement, een stichting opgericht die het gebruik en de aanschaf van cannabis voor medicinaal gebruik moet vereenvoudigen. Ze hebben gekozen voor het concept van de 'Cannabis Social Club'. Leden van deze club kunnen via de website dagelijks vijf gram aanvragen. Dat is de gedoogde hoeveelheid die per persoon per dag afgenomen mag worden.

Het enige legale verkooppunt van wiet in Soest is Hacas. De coffeeshop op de Koninginnelaan hoeft volgens Laurie en Clement niet te vrezen voor concurrentie. ,,De Cannabis Social Club is niet te vergelijken met een coffeeshop. Wij bedienen een compleet andere markt. Wij zetten ons in voor het beschikbaar stellen van cannabis van uitstekende kwaliteit die gebruikt wordt door mensen die daar medisch baat bij hebben. Dat is iets anders dan het recreatieve cannabisgebruik."

GEEN WINSTOOGMERK De stichting gaat dus geen webshop exploiteren waar de cannabis te koop is. ,,Wij verkopen de cannabis niet, maar wij verstrekken het aan onze leden. Onze stichting heeft geen winstoogmerk. De donaties van de leden zijn onze inkomsten die wij voor de aanschaf van de cannabis gebruiken. Wij realiseren dat handel in cannabis met scheve ogen wordt bekeken. Daarom willen wij zo transparant mogelijk zijn. Onze doelstelling is om op laagdrempelige wijze hulpmiddelen aan onze leden te verstrekken waarmee zij kwalen en pijn kunnen bestrijden."

MEDIWIET Medicinale cannabis wordt al voorgeschreven door artsen. In de volksmond wordt daarom over mediwiet gesproken. Medicinale cannabis is op doktersrecept verkrijgbaar als middel tegen onder meer (zenuw)pijn, slaaploosheid, en spasmen. In Enschede wordt binnenkort als proef een Cannatheek geopend. Een apotheek met het medicijn cannabis als handelswaar.

Vooroordelen over wiet zouden een drempel kunnen opwerpen voor een gebruiker. Moet het medicijn bijvoorbeeld via een traditionele joint gerookt worden? ,,Nee hoor, roken gemengd met tabak hoeft niet meer. Er zijn gezonde varianten. De cannabis kan via dampen ingeademd worden. Daarnaast is het geneesmiddel verkrijgbaar als crème, thee en olie. Bij de drogisterij zijn cannabisproducten te verkrijgen met voornamelijk CBD. Dat helpt bij klachten als gewichtsverlies, misselijkheid en braken."

REGULEREN Naast het helpen van mensen die behoefte hebben aan medicinale cannabis heeft Lucien's Medicinal Stichting nog een ambitieuze doelstelling. ,,Met de opzet van de Cannabis Social Club willen we de Nederlandse overheid en ook andere Europese landen overtuigen dat cannabisteelt voor particulieren gereguleerd moet worden. Het gebruik van cannabis als medicijn is in vele gevallen bewezen even krachtig en heilzaam als de chemische middelen die de farmaceutische industrie ons voorschrijft, maar zonder de vervelende bijwerkingen. Dat de geneesmiddelenindustrie niet enthousiast is over het gebruik van medicinale cannabis heeft een economische reden. Als mensen hun eigen geneesmiddelen mogen telen, gaat er veel minder geld naar dure geneesmiddelen. Dat is niet zo mooi voor deze industrie maar wel voor patiënten."


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl