Slide 1

Gebr. Beijer, veelzijdig en efficiënt

Donderdag 17 oktober 2019

Afvalverwerking, recycling, handel in zand en grind, containerverhuur  

Natuurlijk is Gebr. Beijer een echt Soester bedrijf. Maar de broers Marc en Jeroen Beijer willen graag benadrukken dat het bedrijf de grenzen van de gemeente ruim overschrijdt. Marc: “Wij hebben dankzij de samenwerking met circa twintig collega-ondernemers een landelijk dekkend netwerk. De collega’s staan dezelfde service en kwaliteit voor zoals wij dat ook doen. Hierdoor kunnen wij overal in Nederland op snelle en efficiënte wijze een container plaatsen. De bestellingen die wij via onze website binnen krijgen zorgen ook voor werk buiten Soest. Bovendien hebben wij met Almere Containers een afzetgebied in Flevoland. Onze werkgebied is ruim en bevindt zich tussen Veenendaal en Houten, Bunschoten en Woerden en Gooi en Eemland. Het aantal klanten buiten Soest is circa 80%. ”  

Containerverhuur, handel in zand en grind en afvalverwerking, dat is de business van Beijer. Containers zijn praktisch. Bijvoorbeeld voor afvoer van het overbodig keukenblok of de weggehakte plavuizen bij een verbouwing. Marc vat het kort samen: ,,Voor het puin dat loskomt bij verbouwingen en opruimingen.”   

Afvalverwerking en recycling

Afval dient verwerkt te worden en dat moet op een manier gebeuren dat dit verantwoord is voor het milieu en de verwerking dus aan allerlei voorwaarden voldoet. Gebr. Beijer is een gespecialiseerd en professioneel bedrijf in afvalverwerking. Marc legt uit: ,,Wij sorteren in deelstromen en scheiden zo het afval. Veel afval kan gerecycled worden. Wij leveren daarbij een aandeel aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaan we ook doen met ons wagenpark. In maart 2018 krijgen wij Euro 6 vrachtwagens. Die auto’s zijn zuiniger en schoner dan de Euro 5. Daarnaast hebben wij een transitie ingezet voor de aanschaf van elektrische vrachtwagens. Wij verwachten dat in 2025 Utrecht en Amsterdam auto’s met diesel verboden gebied zijn. Daar willen wij op anticiperen.”

Felicitatie aan Korlaar Recycling

Gebr. Beijer werd ooit, in 1889, gestart door Jaap Beijer. Jaap is de overgrootvader van Marc en Jeroen. Zo zijn wij dus bij de vierde generatie beland.  In de bijna 129 jaar dat de onderneming bestaat is er veel veranderd. Maar de samenwerking met Korlaar recylcing, ook uit Soest, staat al 60 jaar overeind. Jeroen Beijer: ,,Onze opa, vader en  oom Jan deden al zaken met Gijs van Korlaar en later met Wout. Wij hebben ook een prima zakelijke band met Wout van Korlaar. Het is fijn dat je op elkaar kan vertrouwen en bouwen en dat de samenwerking generaties meegaat. Korlaar bestaat 60 jaar. Een ‘broekie’ vergeleken met ons bedrijf. Wij wensen onze fijne collega nog veel mooie en succesvolle jaren.”

Webshop

 De laatste jaren is de website een drukbezocht afzetkanaal. Jeroen: "De website is heel handig. Onze klanten kunnen op het scherm hun gewenste container uitzoeken en grind, siergrind en zand bestellen. Voor 12 uur besteld is de volgende morgen geleverd. Via de website is het ook mogelijk om te melden dat de volle container opgehaald kan worden. Tja, dat had onze overgrootvader niet kunnen verzinnen toen hij aan het eind van de negentiende eeuw met paard en wagen turf verkocht.”

Gebr. Beijer voor zand, grind en storten en verwerken van afval, Zuidergracht 57 te Soest, telefoon (035) 6013017. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur (alleen voor afhalen en storten). Internet: www.beijercontainers.nl E-mail: info@beijercontainers.nl     


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl