Slide 1

Excursie Stichting VAnG naar Renewi in Acht

Woensdag 03 juli 2024

Op woensdag 3 juli vond een boeiende excursie plaats georganiseerd door de Stichting VAnG, waarbij zo'n 30 belangstellenden, waaronder Streetmasters en de nieuwe beleidsmedewerker afval van de gemeente Soest, een bezoek brachten aan Renewi in Acht, bij Eindhoven. De groep werd in stijl vervoerd met de spelersbus van Jong FC Utrecht, wat de excursie al een bijzonder tintje gaf. Bij Renewi werden wij gastvrij onthaald met koffie en gebak en gekleed in volgens de veiligheidsnormen kregen wij een rondleiding.

Renewi en de rondleiding
Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat actief is in Europa, met een sterke focus op het efficiënt recyclen en verwerken van afval tot bruikbare grondstoffen. Het bedrijf speelt een cruciale rol in het bevorderen van duurzaam afvalbeheer en het verminderen van de impact op het milieu. Tijdens de rondleiding kregen de deelnemers een diepgaand inzicht in de geavanceerde technologieën en processen die Renewi hanteert om afval te scheiden, recyclen en hergebruiken. Van de innovatieve sorteermachines tot aan de verwerkingsinstallaties, het bezoek bood een indrukwekkend beeld van hoe modern afvalmanagement eruit kan zien.

Gezamenlijke lunch
Na de rondleiding was het tijd voor een welverdiende lunch. De FC Utrecht-bus parkeerde bij een gezellig restaurant in de buurt van Acht, waar onder het genot van een goede maaltijd en informele gesprekken de ervaringen van de excursie werden gedeeld. Even napraten over alles wat we hadden gezien.

De excursie naar Renewi in Acht was niet alleen leerzaam, maar ook bijzonder gezellig. De Stichting VAnG kijkt terug op een geslaagde dag waarin we een mooi kijkje kregen aan ontwikkelingen op het gebied van afvalmanagement en duurzaamheid.

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl