Slide 1

Onthulling winnende poster Liv Ankone

Donderdag 13 april 2023

SOEST - De Soester stichting Van Afval naar Grondstof (VAnG) schreef tijdens het afgelopen schooljaar een posterwedstrijd uit voor basisscholen uit verschillende gemeentes. Doelstelling was om met een eenvoudige, maar treffende boodschap scholieren (en hun ouders) bewust te maken met het belang van afvalscheiding. Donderdag 13 april werd de winnende slogan, gemaakt door Liv Ankone, leerling van de Da Costaschool, op een vuilniswagen van RMN onthuld.

De kleurrijke tekening en slogan (‘Afval scheiden is beter ) van Liv Ankone stelt een situatie voor hoe het nu is gesteld met de Aarde en hoe het in de toekomst zou moeten zijn.

De VAnG milieuprijs is een initiatief om de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen bewust te maken van de natuur en het milieu. Alle deelnemende scholen hebben een boek ingeleverd vol tekeningen, tips, gedichten, brieven en zelfs een rap over afvalscheiding en zwerfafval en hoe dat beter kan worden aangepakt.

De jury kon tijdens de beoordeling (in juni van het afgelopen jaar) niet zien wie de makers van de werkstukken zijn. Via een code waren de boeken anoniem. Onder leiding van wethouder Aukje Treep gingen de deskundigen aan de slag. Rob Kleinegris van Stichting VAnG was onder de indruk van de kwaliteit van de ingeleverde werkstukken. Wat wij afval noemen is eigenlijk allemaal grondstof voor nieuwe producten. Deze kinderen weten dat heel goed, fantastisch hoe ze ons en hun ouders daaraan herinneren en daar zo mee bezig zijn! De tekening van Liv heeft ons het meest op positieve wijze verrast.”

Onder luid gejuich van de schoolgenoten van Liv werd het doek onthuld en konden alle kinderen en aanwezigen van Stichting VAnG, RMN, schoolleiding en wethouder Aukje Treep, de winnende tekening zien.

De poster is gedurende een aantal maanden op de wagens van RMN te zien.

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl