Slide 1

Rick Kok een veelzijdige ondernemer in grond-, straat, sloop- en rioleringswerk

Vrijdag 05 augustus 2022

Je komt hem letterlijk op of langs de weg tegen. Rick Kok, de sympathieke rijzige Soester. Hij is dagelijks te vinden in grond-, straat-, sloop- en rioleringswerk. Heb je een beetje ‘pech’ dan kan je zomaar achter hem rijden als hij op zijn kraan zit, richting Soesterberg bijvoorbeeld. Met een tempo van een kilometer of 30 kan je als achtervolger volop genieten van de bosrijke omgeving tussen Soest en Soesterberg.

Voor het blad van zijn zo’n geliefde Groot Gaesbeeker Gilde waar Rick sinds 1983 deel uitmaakt van het korps, spraken wij Rick in zijn hal aan de Koningsweg. Het is de uitvalsbasis voor de werkzaamheden die Rick en zijn team dagelijks aanpakken. ,,Het mooie aan mijn werk is de afwisseling. Geen een dag is hetzelfde.”

De blik van de Soester ondernemer gaat al vooruit naar het zilveren jubileum in 2024. Op 1 mei 1999 startte Rick, nadat hij een aantal jaar als loonwerker had gewerkt,  zijn veelzijdige onderneming. Bijna een kwart eeuw dus. ,,Ja, als je dat zo zegt is het een hele tijd. Maar het is omgevlogen voor mij. Wij hebben inmiddels een echt volwassen bedrijf. Door onze ervaring is een klus niet zo gauw meer lastig voor ons. Wanneer iets meer moeite kost pakken we graag de uitdaging aan en dan lossen we het op.”

Het rooien van struiken, het kappen van bomen. Dat zijn klussen waar Rick en zijn team hun sterke handen niet voor omdraaien. Maar het omgekeerde werk doen zij ook graag, namelijk een hovenier helpen om een tuin aan te leggen. ,,Wij doen het grove werk, bijvoorbeeld het graven van sleuven waar de hovenier dan zijn bomen of struiken in kan plaatsen.”

Het realiseren van bestrating, het afgraven van een tuin of een schuur slopen en puin milieubewust afvoeren. Vakmanschap is meesterschap en dan komen al die jaren ervaring goed van pas. Zijn materieel is overigens te huur, inclusief machinist.

Veelzijdig machinepark
,,Juist in coronatijd hadden wij het erg druk. Dat snap ik wel. Mensen konden niet weg en wilden graag investeren in hun directe omgeving. Dan komen wij al snel in beeld. Wij werken voornamelijk in de regio Soest, Amersfoort, Baarn en Utrecht. Maar we lopen niet weg voor een project elders in het land. Ons machinepark is veelzijdig, zo kunnen wij diverse werkzaamheden tot het kleinste detail verzorgen. Dat is het mooie aan ons werk: je gaat soms met hele grote machines aan de slag om heel klein werk te verrichten.”

Uiteraard steekt Rick voor het Gilde ook graag de handen uit de mouwen. ,,Fijn dat we weer een compleet gildefeest mogen vieren. Ik plan daar mijn dagen voor. We hebben de laatste jaren diverse klussen gedaan op het Gildeterrein. Zoals het planten van een boom en het aanpassen van de elektra. Daar zijn de nodige sleuven voor gegraven. Tijdens de festiviteiten help ik mee met corvee- en deurdiensten. Daarnaast verleen ik indien nodig assistentie voor het leggen van rijplaten. Aan onze minishovel is een speciale schuif gemaakt om de tent leeg te schuiven. Bij verhardingswerkzaamheden heb ik een deel van de grondwerkzaamheden uitgevoerd. Tja, als Gildebroeder ben je voor een klein deel eigenaar van de grond, dus ik bewerk ook een stukje eigendom.”

Uiteraard gaat Rick op 28 augustus ook het geweer aanleggen voor het koningschap. ,,Ik schiet sinds een jaar of negen elke keer mee. Natuurlijk ga ik ervoor. Dan zit ik op maandagmiddag niet in het grondwerk maar bij de seniorenmiddag met mijn koningin.

R. Kok Kraanverhuur Soest
Koningsweg 35a
3762 EA SOEST

www.koksoest.nl


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl