Slide 1

Jarvin Vos 25 jaar bij Fysio Soestdijk

Dinsdag 19 april 2022

Maatschap uitgebreid met Jeroen en Jason

De jonge fysiotherapeuten Jason van der Weerd en Jeroen Mighout zijn sinds 1 april toegevoegd tot de maatschap van Fysio Soestdijk en anticipeert daarmee op de toekomst. Op dezelfde datum vierde ‘good old’ Jarvin Vos zijn 25-jarig dienstverband bij de oudste fysiotherapiepraktijk van Soest.

Jarvin Vos kijkt met veel plezier terug op de afgelopen kwart eeuw bij Fysio Soestdijk. ,,Toen ik binnenkwam in april 1997 was ik 24 jaar en de jongste blaag van het stel. Natuurlijk zaten er allemaal ervaren rotten om mij heen, maar als jonkie had ik mijn toegevoegde waarde. Ik snapte hoe de digitalisering werkte en had oefenprogramma’s uitgedraaid op MS-DOS. Dat was wel handig, de fysiotherapie ging toen over van alleen curatief (herstellend), naar curatief én preventief. Een mooi voorbeeld van de omwenteling is de stepped care waar we nu mee bezigzijn bij kniearthose. Hierbij komen preventief en curatief helemaal samen."

Jarvin heeft diverse ontwikkelingen meegemaakt in de dienstverlening. ,,Toen ik begon was ergonomie een stuk minder actueel dan nu. Maar tegenwoordig, met het thuiswerken aan keukentafels, flexplekken en de bekende muisarmen, is het belangrijk geworden hoe iedereen er zich van bewust is hou hij of zij zit en beweegt. Mijn leus is dan: ‘Je beste houding is je volgende!’ Ach, vroeger zaten we meer in het bankje, te wachten op mensen met een klacht. Nu zijn we veel meer gericht op preventie en op leefstijl, waarbij ook hoofdpijn tot het verleden kan horen want ook deze is tegenwoordig goed behandelbaar."

Jason van der Weerd (26) en Jeroen Mighout (27) knikken bevestigend bij de woorden van hun ervaren collega. Het duo maakt nu deel uit van de maatschap en net als Jarvin dat deed in 1997, leveren deze jongemannen ook hun aandeel in kennis en kunde.”

Jason: ,,In de afgelopen decennia is er veel veranderd. Fysiotherapie is gericht op preventie. Bij somatische klachten, waarbij mensen wel pijn ervaren, maar geen schade hebben (zoals rugpijn) werd er vroeger nog wel eens gezegd dat dit met rust wel over ging. Maar we weten dat pijnervaring heel complex is. Bij een whiplash werd voorheen gezegd dat dit levenslang klachten zou betekenen, terwijl wij met de kennis van nu weten dat deze klacht prima te behandelen is en mensen pijnvrij kunnen worden. Dit geldt ook voor het carpaal tunnelsyndroom een aandoening waarbij er tintelingen en pijn  in de hand zijn. Vroeger werden deze mensen bij altijd geopereerd, nu zijn de klachten te verhelpen met fysiotherapie."

Jeroen: ,,Het leuke van deel uitmaken van de maatschap Fysio Soestdijk is dat Jason en ik nu, meer dan voorheen, meedenken over strategie en beslissingen. Onze praktijk bestaat 46 jaar, maar is dynamisch genoeg om voortdurend bezig te zijn met vernieuwingen en innovatie. Met onze ‘jeugdigheid’ kunnen wij waardevol zijn voor de modernisering van de praktijk. Voorbeeld van innovatie? Een online applicatie waarmee wij sturing kunnen geven aan voeding, bewegen en slaappatroon. Gedragsverandering is een belangrijk preventiemiddel.”

Jason: ,,Met elkaar beheersen we heel veel disciplines en kunnen we van elkaar leren. Daarbij mogen we ons best kwetsbaar en ook zakelijk opstellen. We hebben zeven maten, met een open mind en veel overleg vertrouwen we op elkaar en op ieders expertise.”

Jarvin: ,, Jason en Jeroen hebben hun specialiteiten en geven nieuw inzicht en elan aan onze praktijk. Zo blijven wij een optimale dienstverlening bieden aan onze cliënten.”

Bij de foto: Vanaf links: Jeroen, Jarvin en Jason.


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl