Slide 1

Robert Smeeing: 'Heel Soest elektrisch'

Vrijdag 31 december 2021

Eerste elektrische transporter voor Bouwbedrijf Van den Hengel 

SOEST ,,Elektrisch heeft niet alleen de toekomst, het ís de toekomst.” Robert Smeeing, directeur van Auto Smeeing, onderdeel van Smeeing Mobility Solutions, laat er geen misverstand over bestaan. Ook bouwbedrijven gaan over op elektrisch. Zoals Bouwbedrijf Van den Hengel dat afgelopen zaterdag de eerste elektrische transporter (een Peugeot E Expert) via Auto Smeeing in gebruik nam.

Robert Smeeing overhandigt de sleutel en de bijbehorende papieren aan zijn neef Koen Smeeing, directeur van Bouwbedrijf Van den Hengel. Daarnaast ontvangt Koen het onlangs verschenen boek over het heden, verleden en de toekomst van Auto Smeeing. 

GROENE TOEKOMST Robert Smeeing: ,,In het boek staat uitgebreid beschreven hoe wij de toekomst van de automobiliteit zien. Een bedrijf moet in de toekomst duurzaam zijn om nog mee te kunnen doen. Ook Smeeing gaat daar volop in mee. Onze toekomst kleurt groen. In 2030 zullen alle nieuw verkochte auto’s in Nederland elektrisch zijn. Dat is een van de uitgangspunten van het Klimaatakkoord. Over acht jaar rijden er twee miljoen elektrische auto’s in Nederland. Vanaf 2030 komen daar ieder jaar ongeveer 400.000 bij. Het wordt ieder jaar wat schoner en stiller op de weg.”

VERDUURZAMING Bouwbedrijf Van den Hengel anticipeert op de ontwikkelingen, vertelt Koen Smeeing. ,,De aanschaf van deze elektrische transporter zien wij als maatschappelijke verantwoording. Ons pand aan de Veldweg heeft energielabel A, dat willen we verder verduurzamen naar ++. We gaan het aantal laadpalen bij ons pand uitbreiden van vier naar zes. Naast de zeven elektrische personenauto’s is met de aanschaf van deze bus een nieuwe stap gezet in de verdere verduurzaming van ons bedrijf.”

Cleem Diemers luistert aandachtig naar de verhalen van Robert en Koen Smeeing. De directeur van Medexs, één van de grootste aanbieders van luchttoevoersystemen voor operatiekamers, heeft zojuist zijn benzineauto ingeruild voor een BMW G3XE Stationwagen, uiteraard elektrisch aangedreven.

COMFORTABEL Diemers vertelt: ,,Ik maak voor mijn werk de nodige kilometers. Het is fijn om met deze auto comfortabel en op een groene manier de plaats van bestemming te bereiken.” Robert Smeeing: ,,De mobiliteit veranderen is een stap dichterbij de energietransitie. Zoals Cleem vertelt: de behoefte om auto te rijden blijft, maar het gebruik is tegenwoordig een stuk bewuster. Auto Smeeing gaat zich inzetten om meer elektrische auto’s op de weg te krijgen.”

MEER LAADPALEN Robert ziet een belangrijke rol voor de lokale overheid. ,,Wij kunnen natuurlijk elektrische auto’s verkopen, maar als er maar een beperkt aantal laadpalen zijn, dan ontbreekt de stimulans. De gemeente Soest moet het dorp volzetten met laadpalen. De chauffeur van een elektrische auto moet erop vertrouwen dat hij genoeg plekken heeft om zijn voertuig ‘vol te kunnen tanken’.”

LAADPLEIN Het komende jaar wil Smeeing al een slag maken. ,,Wij willen op perceel Koningsweg 8 een openbaar laadplein realiseren met genoeg laadpalen zodat chauffeurs weten dat er altijd een plekje is en een volle batterij binnen een paar minuten realiseren. Heel Soest elektrisch, is ons streven en met Yourlease is het mogelijk om voordelig een elektrische auto te leasen.”

Auto Smeeing, Koningsweg 14 https://www.autosmeeing.nl/ 

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl