Slide 1

Boek Auto Smeeing

Vrijdag 03 december 2021

Ik kreeg eind 2020 van Robert Smeeing de opdracht om een boek over Auto Smeeing te maken in de stijl van de boeken die wij over de historie van Soest hebben gemaakt. Ik ging aan de slag en interviewde personeelsleden, klanten en directie van het bedrijf dat in 1967 door Jan Smeeing is opgericht. Voor een nauwkeurige geschiedschrijving werd ook de echtgenote van Jan, Adrie Smeeing, 'aan de tand gevoeld'.

Het resultaat van al dat speurwerk is een boekwerk van tachtig pagina's vol met foto's en verhalen over een markant bedrijf. Het boek is door mij geschreven, redactie was in handen van Lex Bergers en uiteraard heeft Erica Heykoop het opmaakwerk verzorgd. 

Vrijdag 3 december werd door Robert Smeeing het eerste exemplaar uitgereikt aan Paul van den Deijssel, steun en toeverlaat van het bedrijf. 

Het boek is bestemd voor klanten en personeel van Auto Smeeing en komt vanaf zaterdag 4 december in de verkoop bij Boekhandel Van de Ven. De opbrengst van de verkoop is voor een nader te bepalen goed doel. 

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl