Slide 1

Maurits Westland: ‘Ik ben trots op wat wij bereikt hebben in Soest’

Dinsdag 31 augustus 2021

Vestigingsleider maakt stap naar kantoor Hilversum

Maurits Westland is al jarenlang een van de vele vertrouwde gezichten bij Buijs Regiomakelaars in Soest. Het hoofdstuk ‘Soest’ is voor hem onlangs beëindigd. Maurits is vestigingsleider en mede-eigenaar geworden van JSR|Buijs Regiomakelaars in Hilversum.

Maurits kijkt terug op zijn jaren in Soest: ,,Ik kwam in 1999 bij Buijs te werken als stagiair. Het salaris was heel minimaal namelijk nul euro, correctie: nul gulden in die tijd.” Maurits lacht als hij die opmerking maakt. Voor nop werken bij een makelaarskantoor in een tijd waarin er nog met de gulden werd betaald. Het klinkt als een prehistorische tijd. Het verhaal verdient wat nuance.

Maurits: ,,Ik moest het vak nog leren en waar kon dat beter dan bij een makelaar. De eerste drie maanden stage waren dus zonder vergoeding. Zie het als een geslaagde opleidingsperiode. In die periode heb ik mijn ogen en oren goed de kost kunnen geven. In 2001 kwam ik daadwerkelijk bij Onno Buijs en zijn team te werken. Ik begon als assistent, werd kandidaat-makelaar en inmiddels ben ik registermakelaar en taxateur.”

Boerenstreek
In de eerste jaren van de 21ste eeuw viel Maurits met zijn neus in de boter. In Soest was er veel bedrijvigheid in de nieuwbouwmarkt. ,,In die periode werd de Boerenstreek opgeleverd. Wij hebben in die tijd veel woningen verkocht aan starters en jonge gezinnen. Ik zie ons nog lopen over de open plek centraal in de Boerenstreek. Daar is nu een prachtig park, maar in die bouwtijd stonden daar bouwloodsen met golfplaten. De Boerenstreek is een mooi voorbeeld hoe een dorp als Soest zich kan ontwikkelen.” Naast de Boerenstreek zag Maurits nog veel andere mooie projecten in het Soesterse tevoorschijn komen, zoals Koningsvaren, ’t Land van Bieshaer (bij de Eng) en onlangs nog het Soester Erf. Het is maar een bescheiden greep uit de enorme hoeveelheid woningen, zowel bestaand als nieuwbouw, die door zijn handen zijn gegaan.

,,Het zijn twintig fantastische jaren geweest in Soest”, vertelt Maurits. ,,Ik ben er wel trots op wat wij hier met elkaar met ons loyaal en deskundig team hebben bereikt.” Terwijl hij dit vertelt pakt Maurits zijn telefoon en laat een foto op het schermpje zien. We zien twee mannen, keurig in het pak met stropdas. Het zijn Onno Buijs en Maurits zelf tijdens een kerstborrel in 2001. Met jeugdige blik kijken ze de camera in.

,,Ha, ha, mooie plaat toch? Die stropdas en het pak zijn verdwenen. Misschien symbolisch; het makelaarsvak is een professie waarbij veel empathie en inlevingsvermogen wordt verwacht.  Ik denk dat ik een echt mensen-mens ben en vind het echt leuk om mensen te ontmoeten en contact te maken. Die statige stropdas mocht dus afgaan, de sfeer is casual.”

‘Ik heb er zin in’
Maar nu wordt het tijd voor JSR|Buijs Regiomakelaars in Hilversum. ,,Werken in de regio waar ik ben geboren en getogen. Ik heb er erg veel zin in”, zegt Maurits met een veelbetekenende twinkeling in zijn ogen. ,,De reacties van klanten zijn zonder uitzondering positief, iedereen gunt mij deze stap. Het mede-eigenaarschap betekent bovendien meer verantwoording, een prachtige uitdaging en ik zie het zelf als een mooie promotie. Mijn jaren in Soester koester ik met veel dankbaarheid. Ik heb veel geleerd in dit mooie dorp. Het komt wel goed in Soest. Met Caroline Jagtenberg is er een ervaren opvolger voor mij aangetrokken.”

Caroline Jagtenberg: ‘Dit dorp past mij als een jas’

Met Caroline Jagtenberg krijgt Buijs Regiomakelaars Soest een ervaren vestigingsleider. De inwoonster van Soest kan terugkijken op vele jaren in makelaarsland. Zij vertelt: ,,Ik woon 35 jaar in Soest en ken het dorp inmiddels net zo goed als mijn spreekwoordelijke broekzak. De Eem, de duinen, de polders, de verschillende wijken van Eng tot Soest-Zuid en van ’t Hart tot Klaarwater en Boerenstreek, al die plekken hebben geen geheimen meer voor mij. Dat is geen verdienste hoor. Gewoon een kwestie van geïnteresseerd zijn in je omgeving en bezig zijn met je vak.”

Tot 1 augustus van dit jaar werkte Caroline bij Margitte Schoof Makelaardij o.z. in Amersfoort. ,,Bij Schoof ben ik vijf jaar geleden gestart. Daarvoor was ik actief als zelfstandig makelaar in Baarn en Soest. Mijn historie in de makelaardij gaat nog verder terug. Ik ben op 1 november 1992 voor mijzelf begonnen in Driebergen/Zeist. Vijf jaar later ben ik officieel beëdigd. Ik heb gewerkt bij onder meer Van Berkum in Baarn en bij Peters in Amersfoort.”

Getriggerd
Caroline ging zich dit voorjaar focussen op een andere werkomgeving. Via LinkedIn en recruiters bracht zij haar ambities naar buiten. ,,Ik kreeg een aantal aanbiedingen, maar die kwamen vooral uit andere regio’s. Toen ik een LinkedIn-bericht van Onno zag over een vacature in Soest was ik direct getriggerd. Buijs in Soest, dat is een gerenommeerde naam en dat midden in een omgeving die ik zie als ‘mijn markt’ met mensen waarmee ik connecties heb.”

De deal was snel gemaakt en Caroline is, als vestigingsleider Buijs Regiomakelaars Soest, opnieuw in Soest terecht gekomen. ,,Ik kreeg allerlei reacties waarvan voornamelijk de inhoud was: ‘Wat leuk dat je weer terug bent in Soest!’. Zo ervaar ik het ook. Dit dorp past mij als een jas en er is hier genoeg te doen. De eerste twee weken ben ik samen met Maurits op pad gegaan. Heel leuk om deze plaats te herontdekken.”

Caroline beseft dat er genoeg werk aan de winkel is voor de komende periode. ,,We zitten midden in een verkopersmarkt. Het huizenaanbod is schaars. Een lastige markt, maar dat maakt het werk uitdagend voor ons team. Ik wil mensen die in Soest op zoek zijn naar een leuk huis gaan helpen met de aankoop. De ervaring leert dat dit lastig is, maar de uitdaging ga ik als vestigingsleider, samen met Henriette Beijersbergen (commercieel en binnendienstmedewerker) en Suzanne van Peek (assistent-makelaar) aan.”

Tevreden
Onno Buijs is tevreden over de mutaties binnen zijn team vestigingsleiders. ,,Het is mooi dat Maurits de stap heeft kunnen maken naar ons kantoor in Hilversum. Met zijn ervaring en ambitie kan hij veel waarde bieden voor onze activiteiten in Hilversum. Ik ben blij dat we met Caroline een deskundig opvolger in huis hebben gehaald. Caroline kent de inwoners, heeft goed contact met collega-makelaars en weet letterlijk en figuurlijk wat er te koop is in Soest. We zijn met dit team klaar voor een enerverende en dynamische toekomst.”


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl