Slide 1

Lijf & Visie: vernieuwd en vertrouwd

Woensdag 22 januari 2020

Lijf & Visie is in Soest niet te missen. De praktijkruimte aan de Koningsweg 4 meet bijna 1.200 meter. Een prettige, ruime vestiging waar niet alleen naar fysieke klachten van de patiënt wordt gekeken. Fridtjof Egeler vertelt: ,,Onze aandacht is ook gericht op factoren als levensstijl, werk, gedrag en gedachten. Dat is onze visie en het is mooi dat wij daardoor alle specialistische kennis hier op hetzelfde adres onder één dak aan kunnen bieden. Niet alleen in Soest, maar sinds vorig jaar ook in Schagen en Amsterdam waar wij eveneens gevestigd zijn.”

Vernieuwde trainingszaal
De professionals van Lijf & Visie willen zich blijven ontwikkelen en vernieuwen vertelt Lex Drop. ,,De kennis en kunde van de experts in onze drie vestigingen wordt gedeeld. Daarnaast ambiëren wij de beste faciliteiten aan onze cliënten te bieden. De trainingszaal in Soest is sinds kort compleet vernieuwd en gemoderniseerd. Met de meest moderne apparatuur willen wij niet alleen bezig zijn met herstel, maar ook preventiegericht werken. Het is de holistische kijk op gezondheid.”

Leefstijl
,,Precies”, vult Fridtjof aan. ,,Het is niet de klassieke medische fitness waar wij naar streven, maar juist de specifieke behoeften, vanuit fysiotherapeutische gedachte, die moeten aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten. Met ontwikkelde preventieprogramma’s voorkomen wij dat er zorg nodig is. Denk hierbij niet alleen aan bewegen, maar ook aan leefstijlgedachten. Voor alles wat te maken heeft met leefstijl en gezondheid hebben wij de expertise in huis. Deze programma’s kunnen wij ook aanbieden aan bedrijven. Het resultaat: minder (ziekte-)verzuim, fitte en gelukkige collega’s.”

Lex Drop: ,,Wij bieden verzekerde zorg, onder meer fysio-, manuele-, sportfysio-, orofaciale-, bekkenfysiotherapie, logopedie, ergotherapie en Medisch Specialistische Revalidatie. Je kunt je voorstellen dat met zoveel kennis in huis de lijnen kort zijn. We kunnen snel schakelen. Dat is niet alleen fijn voor ons team van dertig specialisten, maar zeker ook voor onze patiënten.”

Fridtjof: ,, Met Lijf & Visie Fit bieden wij een scala aan sport- en fitdiensten aan, zoals: Fitness, Rugscholing, ZwangerFit, Sportmassage, Kettlebel Training en Adem- en Koudetraining. Alles wat nodig is om de functionele gezondheid te herstellen, te behouden en te optimaliseren.”

Sportfysio
De eerstelijns fysio-sportverantwoordelijken zijn onder meer Bart Brundel, Alistair Alexander, Roy van de Ven en Sabine de Vries. Mensen die inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld de voetballers van SO Soest. Lex: ,,De sportfysiotherapeut behandelt de patiënt met sportgerelateerde aandoeningen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het herstel van de blessure maar wij letten ook op de onderliggende oorzaak en het niveau dat hij of zij weer moet bereiken om zijn of haar sport uit te oefenen.”

Blessurespreekuur
Het wekelijke blessurespreekuur van Lijf & Visie bij onder meer SO Soest is succesvol. Lex: ,,Senioren en junioren kunnen snel bij ons terecht en tijdens het seizoen houden wij spreekuur bij de club zelf. Bij een blessure stellen wij een diagnose en adviseren wij onder meer ook de trainers bij de sportvereniging hoe ze met belasting en belastbaarheid om moeten gaan.” Het blessurespreekuur bij SO Soest is elke maandag van 18:45 tot 19:45 uur.
 

Lijf & Visie, Koningsweg 4, 3762 EC Soest,

telefoon: 035 603 05 04, info@lijfenvisie.nlwww.lijfenvisie.nl

Tekst en foto: Peter Beijer

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl