Vaatje haring komt goed terecht

25-06-2019Vaatje haring komt goed terecht

Vorige week won ik, dankzij een ultiem bod van € 50,00, het eerste vaatje haring bij de haringparty van de Soester Zakenkring/Contactgroep Baarnse Bedrijven/Horeca Nederland Baarn/Soest. Mijn eerste bod was direct het laatste bod van de avond en het vaatje met maar liefst veertig (40!!) kersverse haringen mocht ik naar eigen goedvinden besteden.

Zelf veertig haringen nuttigen is iets te veel van het goede, daarom heb ik een deel van het vaatje net over de grens met Soest, gedoneerd aan GRMN Amersfoort gesitueerd op Birkhoven Park (en onderdeel van Lyvore in Amersfoort). Mijn moeder revalideert daar na een zware val en de hulp van de verpleging aan ouderen en hulpbehoevenden is werkelijk fantastisch. Ik vind dat de afdeling aldaar wel recht heeft op een hartig hapje en aldus geschiedde. Ook de bewoners lieten zich de vis, vers van het mes, goed smaken. 

Het andere deel van het vaatje ging naar Transport- en Containerbedrijf Gebr. Beijer. Ik ben opgegroeid tussen het zand en grind. Mijn overgrootvader, opa, heel veel ooms en nu twee neven van mij, stonden en staan aan het succes van dit bedrijf. Opgericht in 1889 en still going strong. Een begrip in Soest en ver daarbuiten en niet alleen door de kwaliteit, maar vooral door de service die al 130 jaar vanzelfsprekend is. Ook de mannen van Beijer hebben een harinkje verdiend en zij lieten zich deze traktatie goed smaken.

Het is fijn om te weten dat het eerste vaatje haring goed terecht gekomen is !

Peter Beijer

Terug naar nieuwsoverzicht